Adneed v1.0 Reklam Yönetim – Php Scripti İndir

Arkadaşlar dağıtımı çok önceden yapılmış olan bu scripti kullanmak isteyen arkadaşlarımız için site sahibinin kendi yorumuyla bizde paylaşıyoruz.  Yazı aynen şöyle:
Scriptte çalışmayan hiçbir kısım yoktur arkadaşlar. Sorunsuz çalışmaktadır. Doğru kurulumu ve ayarları yapmaları için insanlara ücret verebilirsiniz ama o çalışmıyor gel sana çalışan halini 500 TL’ye satayım diyenlere sadece ağzının payını verin. Script 11-08-2012 tarihinde ücretsiz olarak benim tarafımdan dağıtılmıştır. Belirttiğim tarih sonrasında kimseye ne lisans ne de scriptin dağıtım hakkını satmadım, inanmayınız.
Yoğunluk durumuma göre ufak bir güncelleme çıkartıp IP havuzu sistemini değiştirmeyi ve birkaç kolaylaştırıcı özellik eklemeyi düşünüyorum, gerçi onları yaparsam bir üst sürümü satamam gibime geliyor :/
Untitled-14[1]
Bilgilendirme
Bazı sorunlar yüzünden scriptin artık ücretsiz olarak dağıtılmasına, isteyenin istediği şekilde kullanmasına karar verdik. Bu doğrultuda scripti paylaşıma sunuyoruz. Footer’daki linki kaldırabilirsiniz.
Php, MySQL ve Jquery kullanılarak hazır bir template’nin geliştirlmiş hali üzerine yazılmıştır.
Yazılımın üretim tarihi 2011 Eylül ayıdır, Yalçın CEYLAN tarafından kodlanmıştır.
Kurulum
İndireceğiniz zip dosyası içerisindeki Database klasöründen veritabanımızı çıkartıyoruz, sunucumuza yüklüyoruz.
Daha sonra yine aynı zip içerisinde barınan Panel klasörümüzü sistemimizi kullanacağımız domain’e upload ediyoruz.Config.php dosyasından veritabanı ayarlarımızı yapıyoruz.
PHP- Kodu:
Upload klasörüne CHMOD 777 yaparak yazma izni veriyoruz.
Artık sistemimiz kurulmuştur. Şimdi gelelim sayımları yapan, reklamları gösteren eklentimize.
Yine aynı zip içerisinde bulunan Ad Eklentisi klasöründeki dosyalarımızı ister domainimizin altında bir klasöre istersekde sub domainimize atıyoruz.
PHP- Kodu:
Örneklendirmek gerekirse,
sayımların ve reklamlarınızın gösterileceği  url “ad.r10.net” gibide olabilir, “r10.net/ads” gibide olabilir.
Bu kararı  size bırakıyorum.
Dosyalarımızı upload ettikten sonra config.php dosyamızdan yine veritabanı ayarlarımızı yapıyoruz.
PHP- Kodu:
cache_msn
cache_pop
cache_ppc
cache_splash
click_msn
click_pop
click_ppc
click_splash
ip_cache
ip_cache_2
people
system
system_cache
Klasörlerine CHMOD 777 vererek yazma izni sağlıyoruz.
Ardından ise son işlemimize geliyoruz. Reklam sayımlarını yapan, sistem ayarlarını güncelleyen JOB dosyalarımızı cronjob olarak kaydediyoruz.
Cpanelde CronJob ekleme eğitimini googlede bulabilirsiniz. Ben sadece Cron yapılacak dosyaları belirteceğim.
PHP- Kodu:
popup_see.php -> 5 dakikadan 1 saate kadar uzatabilirsiniz.
splash_see.php -> 5 dakikadan 1 saate kadar uzatabilirsiniz.
msn_see.php -> 5 dakikadan 1 saate kadar uzatabilirsiniz.
ppc_see.php -> 5 dakikadan 1 saate kadar uzatabilirsiniz.
job.php -> en fazla 5 dakika
Cronjob konusunda dikkatli olmalıyız arkadaşlar.
Bildiğim kadarıyla cpanelin tüm versiyonlarında standart bir komut yok.
Kimisinde wget kimisinde wget -c stabil olarak çalışıyor.
Sunucu yada hosting şirketiniz ile görüşmeniz sorun yaşamanızı ortadan kaldıracaktır.
Kurulum işlemlerimiz bittiğinde yönetim paneline yayıncı giriş yerinden Admin, Admin olarak giriş yapıyoruz. Ayarlar kısmından tüm ayarları yapıyoruz, ve yazılımı kullanılabilir hale getiriyoruz.
PHP- Kodu:
Sistemin çalıştığı URL yi, Ad eklentisinin  bulunduğu URL’yi doğru yazdığımızdan emin olmalıyız.
Ayrıca PPC  reklamlarında sağ alt köşede çıkan resimleri yine Ad eklentisi klasörü  içerisinde bulup değiştirebilirsiniz.
Herkese hayırlı olması dileğiyle.

Sistem İşleyişi
1) Job.php nedir?
Job.php sistemdeki reklamların, yayıncı sitelerinin ve sistem ayarlarının cache ayağını oluşturan dosyadır. Bir reklam yada yayıncı sitesi eklendiğinde hemen aktif olmaz. Job.php dosyası çalıştıktan sonra aktif olur. Bu dosyanın çalışma süresi çok kısa olarak ayarlanmalıdır. 5 Dakikadan fazla olursa aksamalar kaçınılmaz olabilir.
2) popup_see.php splash_see.php msn_see.php ppc_see.php dosyaları nedir, ne işe yarar?
Bu dosyalar isimlerinde geçen modülün sayımını üstlenen dosyalardır. Bir kişi açılan reklama tıkladığında tüm bilgiler cache olarak saklanır. Bu dosya çalıştığında ise tek tek okunur ve işlenir. Bu dosyalar çalışmadığı vakit sistemde sayım olmaz, kazançlar güncellenmez. Çalıştığında ise biriken tüm dosyalar işlenir, güncellenir.
3) IP havuzu nedir, ne zaman temizlemeliyim ?
IP havuzu reklamlara tıklayan kişilerin IP adreslerinin kayıt edildiği havuzdur. Havuz süresi 8 yada 10 saat olursa sayımlar çok uygun bir şekilde ilerler. Havuzun el ile boşaltılmasına kesinlikle gerek yoktur. Tüm cache dosyaları içerisinde belirli bir zaman dilimi bulunmaktadır, o zaman dilimine göre kendi işlemini kendisi yapmaktadır. Yinede el ile boşaltma gibi bir özellik mevcuttur.
Ayrıca IP havuzunu temizlemek sayımlara bir zarar vermez, istenildiği zaman temizlenebilir.
4) Reklam kayıt havuzu nedir, ne zaman temizlemeliyim?
Reklam kayıt havuzu yayında olan reklamların kim tarafından ne zaman tıklandığı, nereden gelipde tıkladığı şeklindeki kayıtları tutan havuzdur. Havuzdaki veri sayısı arttıkça yavaşlama kaçınılmazdır. Sisteminizin hızına göre bir limit belirleyip o limitte sıfırlamayı el ile yapmanız önerilir. BU havuzu boşaltmadan önce kesinlikle ve kesinlikle Tüm raporları kontrol edip hile yapanları bulmanız önerilir. Kontrol edilmeyen raporların silinmesi tavsiye edilmez. Bu havuzun boşaltılması yayıncı sayım yada gelirlerine bir etki etmez, zarar vermez.
5) Ad Eklentisi nedir, ayarlar kısmındaki URL nedir ?
Ad eklentisi kurulumda bahsettiğimiz, üstteki 4 maddeyi içinde barındıran dosyalardan ibarettir. Ad Eklentisini kurduğumuz dizin’i ayarlar kısmında belirtmeliyiz. Aksi taktirde ne reklam çıkar, ne sayım olur.
6) PPC reklamlarında çıkan marka resmini nasıl değiştirebilirim?
Ad eklentisi klasörü içerisinde bulunan “images” klasöründeki “icon.png” ve “yazi.png” dosyalarını değiştirmemiz gerekir. Dilerseniz “arka.png” dosyasınıda değiştirebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış durumdadır.
7) Sistem cache dosyalarını oluşturamıyor, düzgün çalışmıyor.
İlgili klasörlerin yazma yetkisi olduğundan emin olmalıyız. Ardından sorun devam ediyorsa Sunucumuzdaki engellenmiş PHP fonksiyonlarına göz atmalıyız. foreach, glob, file fonksiyonları kesinlikle engellenmemiş olmalıdır.
8) Yayıncılar sitelerini onaylarken oluşan kodu nasıl değiştirebilirim?
Config.php dosyasında bulunan $ad_server_code değerini düzenlemeniz yeterli olacaktır.
Olası Karşılaşılabilecek Sorunlar
1) Herşey yolunda fakat yayıncı sitesini ekleyemiyor.
Onaylama türüne göre belirli kriterlerin kontrol edilmesi gerekir. Onaylama türü FTP’den dosya kontrolü ise yayıncı sitesini kontrol etmeli. Oluşturduğu dosyaya uzaktan erişilip erişilmediğini öğrenmeli. Onaylama türü KOD ile onaylama ise kodun gerçekten sitesine eklendiğini kontrol etmeli. Kodun <head></head> tağları içinde olup olmadığını bilmeli.
2) Yayıncı site ekledi, reklamlar çıkmıyor.
Job.php dosyası henüz çalışmamış olabilir, kontrol edilmeli. Job.php dosyası sorunsuz çalışıyor ve yayıncı sitesinde reklam çıkmıyorsa. Yayında olan reklam olmayabilir. Eğer herşey yolunda ve yine reklam çıkmıyor ise yayıncının eklediği site url’si kontrol edilmesi gerekir. Domainin küçük büyük harflerle karışık yazılması böyle bir soruna sebep olabilmektedir.
3) Yayıncı sitesinde reklamlar çıkıyor, kazanç artmıyor.
Reklamların tıklandığına emin olmak gerekiyor. Eğer reklamların hatasız bir biçimde tıklandığından emin isek ve sorun hala devam ediyor ise ilgili reklamın CronJob dosyası henüz çalışmamış yada yoğunluktan işleyişini devam ettiremiyor olabilir. Kontrol edilmeli.
4) Reklam ekledim, yayında görünüyor fakat yayında değil.
Bu tür sorunlar karşısında Job.php dosyası kontrol edilmeli. Sorunsuz çalıştığından emin olduktan sonra başka yerlere bakılmalı.
5) PPC reklama SWF dosyası ekledik, tıklanmıyor
Eklediğiniz SWF dosyasında Clicktag özelliğinin mevcut olduğundan emin olmanız gerekiyor.
6) ERROR USER, ERROR SITE, ERROR AD gibi hatalar ile karşılaşıyorum, sorun ne olabilir?

Bu hatalar ile sistemin cache dosyasından ilgili bölümü okuyamadığı durumlarda karşılaşılır. Çözümü ise CronJob dosyalarının gerçekten çalışıp çalışmadığı kontrol etmektir. Garantili kontrol yöntemi CronJob dosyasına doğrudan erişerek çalıştırmak, ardından hatanın tekrar çıkıp çıkmadığına bakmaktır. Eğer herşey yolunda ve yine bu hataları alıyorsanız Eklediğiniz reklamı kontrol edin.

Sonraki
« Önceki Post
Önceki Post
Sonraki Post »